+31 (0) 6 15 866 202 jan@vandenbogerd.com
 
 
 
GT Connect

Het nieuwe platform
GT Connect is het nieuwe communicatieplatform voor gemeenten. Dit platform is door VNG Realisatie collectief aanbesteed en gewonnen door Atos, een leider in digitale dienstverlening. Circa 240 gemeenten hebben zich hiervoor ingeschreven en zullen de komende jaren overgaan op dit platform.

Daarmee staan gemeenten in Nederland voor een revolutionaire verandering in de manier van communiceren met inwoners, bedrijven en instanties, maar ook tussen gemeenten en medewerkers onderling. GT Connect is een cloud-gebaseerd platform waarmee men met de gemeente kan communiceren door middel van telefoon, e-mail, chat, videobellen, social media, etc. Ook biedt het telefonisch (beeld)vergaderen, document- en schermdeling en koppelingen met Exchange en zaaksystemen.

Omni-channel communicatie met het KCC
Technologie ontwikkelt zich razendsnel waardoor de relatie met burgers ook steeds verandert. De belevingswereld van burgers komt daarmee steeds meer centraal te staan. Omni-channel communicatie is het nieuwe buzz-word in telecomland; het gelijktijdig gebruik van verschillende kanalen tijdens één klantcontact moment.

We doen alles met de smartphone. Afhankelijk van het tijdstip, locatie of het doel kies je een manier van communiceren die dan het beste past. Jij bepaalt of je een organisatie gaat bellen, e-mailen, chatten, app-en of wat dan ook. Gemeenten moeten op deze ontwikkelingen inspelen door hun Klant Contact Centrum (KCC) deze servicekanalen aan te laten bieden.

Omni-channel functionaliteit van GT Connect maakt het mogelijk om tijdens één contactmoment met de klant te schakelen tussen deze kanalen, zodat gemeenten via het KCC de dienstverlening kunnen bieden die op dat moment waardevol en handig is. Zo bepaalt de burger steeds meer welke vorm van communicatie hij wanneer gebruikt. Hij verwacht bovendien direct respons, die kwalitatief goed is en in één keer correct.

Efficiënter werken
GT Connect biedt gemeenten ook de mogelijkheid van telefonisch vergaderen en het delen van documenten en schermen. Multidisciplinair overleg met verschillende instanties is eenvoudig te organiseren. Medewerkers kunnen simpel toegevoegd worden aan een gesprek en externe contactpersonen in keten-overleg kan een link toegestuurd worden waarmee ze direct aan een gesprek kunnen deelnemen. Keten-overleg kan zo heel efficiënt georganiseerd worden onafhankelijk van tijd en plaats.

Zo opent GT Connect allerlei nieuwe mogelijkheden voor gemeenten om hun dienstverlening en bereikbaarheid te optimaliseren.